Маймуна от Софийския зоопарк пострада сериозно заради посетител

NetNews

Инцидент в зоопарка в София заради подхвърлена храна на животно. Една от маймуните е пострадала сериозно, след като е била нахранена от жена с нещо като царевични пръчици, съобщи Нова Нюз. Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина, могат да са опасни за животните.

Маймуната от вида капуцин е приела храна от посетителите, след което се е наложило намесата на медиците в зоопарка. От управата подчертават, че е забранено животните да се хранят, тъй като те спазват специален хранителен режим.

„Никой не си дава сметка, че такова деяние е опасно за животните и тяхното здраве. Това е недопустимо поведение. Преди година бърнестата ни мечка Лиъм беше нахранена с нещо, което не е съвместимо с режима му и това наложи посещението на специализирана клиника”, сподели служител на зоопарка.

В зоологическата градина са отчели хиляди подобни нарушения в рамките на няколко месеца. Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каква е биологичната ви възраст

Освен паспортната възраст всеки човек има и биологична: показва колко добре работят различните системи на тялото и какъв ресурс имат, пише сайтът Zdrave.to. И въпреки че лек срещу старостта все още не е измислен, съвременната медицина е в състояние да забави много от процесите, които влияят негативно върху активността и […]