Мангъров обяви какво ще направи, ако стане министър на здравеопазването

NetNews

Ако стана министър на здравеопазването, ще спра всякакви ограничителни мерки, посочва в интервю за Plovdiv24.bg доц. Атанас Мангъров. Според него абсолютно е наложително по-скоро да се върнем към нормалния начин на живот.

“Да се затворят болниците за планови лечебни действия е абсурдно и глупаво! Има много други начини да се намали риска от това инфекцията да бъде вкарана в болниците", каза доц. Мангъров.

Според него, фактът, че 90% от пробите, които сега се секвенират, са от английския щам, означава, че този вариант на вируса е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо, но не протича по-тежко заболяването, причинено от него и няма по-висока смъртност. Това пък означава, че той ще премине по-бързо през населението ни.

Доц. Мангъров твърди още, че ако в момента настанените в болница са около 400 души, това не показва, че има увеличение на тежките случаи, а говори друго. Това е така, тъй като личните лекари са "били отбой" и няма кой да лекува хората по домовете им, затова искат да влизат в болници.

Доцентът продължава да смята, че това е обикновен вирус, а в 80% от случаите заболяването протича безсимптомно.

"Зашеметен съм! Изписват се лекарства на деца, без те да бъдат прегледани, което е ненормално и абсурдно!", обясни доцентът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Започва ваксинирането на записалите се онлайн

От утре, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу COVID-19. Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева обясни на брифинг, че записалите се за ваксиниране през онлайн системата за дните между 11 и 31 март са около 70 000 души. Разпределението по области показва, че около 30% от запазилите час за имунизация […]