Манолова: Гласувах за смяна на караула

NetNews

Няма да позволим да откраднат вота на гражданите, както го откраднаха от столичани преди година и половина на местните избори – това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“, след като гласува в столицата, цитирана от бТВ.

„Над 100 сигнала сме препратили в МВР, прокуратурата и избирателните комисии за купуване на гласове и за отказан достъп до машинно гласуване“, посочи бившият омбудсман. Има данни за проблеми с машинния вот в Търново, Добрич и Плевен, както и за некоректното му отбелязване в протоколите в София и Ямбол. Българите в чужбина също срещали трудности заради големи опашки и дълго пътуване до секциите.

Тя посочи и че ще бъде заведен колективен иск заради лишаването на хора под карантина от правото им на глас.

„Браво, българи! Опровергахте социолозите, които вещаеха ниска избирателна активност, не се уплашихте от дъжда, от коронавируса, не се поддадохте на натиска – продължавайте така всеки ден!“, заяви Манолова. По думите ѝ нейният собствен глас е бил „за смяна на караула“, „за това, за което българите скандираха на площадите – за изваждане на мафията от властта и от хазната“.

„Изправи се! Мутри вън!“ организират и свое паралелно преброяване, чиито резултати ще излязат „преди Михаил Константинов“ (т.е. преди официалните данни на ЦИК – б.р.).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов сигнал до РИК – Ямбол, че в списъците не се отбелязва кой е гласувал машинно

Има подаден сигнал до РИК – Ямбол от ПП „Има такъв народ” за нарушения от страна на членове на секционни комисии. В избирателните списъци на места не се вписва в „зебележка” абревиатурата „МГ”, с която се означава машинното гласуване, обясни председателят на Районната избирателна комисия Екатерина Янева. По думите й […]