Манолова поиска спиране на „Златен век“ и смяна на шефа на ДНСК

NetNews

Служебният регионален министър да смени шефа на ДНСК Иван Несторов, да постанови проверка на строежа "Златен век" и да издаде решение за неговото спиране – за това настояват от коалицията "Изправи се! Мутри вън". Новината беше съобщена от Мая Манолова в профила ѝ във Фейсбук.

Напомняме, вчера Върховният административен съд отмени решението за спиране на небостъргача "Златен век" в столичния квартал Лозенец.

От формацията смятат, че Несторов има сериозен принос за "изграждането на това безобразие", както и в случая с Алепу и като цяло в презастрояването по Черноморието и в София.

"Отговорността за този строеж е на депутатите от ГЕРБ заради законодателството им, на премиера Борисов, на бившия регионален министър Петя Аврамова, на столичния кмет Фандъкова", коментира Манолова.

По думите ѝ, след като това се случва на територията на столицата, е непочтено столичният кмет да стои безучастно.

Никола Вапцаров от Инициативен комитет "Лозенец" посочва, че разрешителното за строеж е изтекло още през 2017 г.

"Калинките" на ГЕРБ в Столична община се опитват да убедят столичани, че става дума за законово продължение на строителството, но това не е така. Нито веднъж ДНСК не издаде акт за спиране на строителството заради изтеклото разрешително. Издаденият акт за временно спиране на строителството беше предварително обречен на неуспех в съда." – допълва Вапцаров.

По думите на Войслав Тодоров от инициативния комитет, сградата трябва да бъде обявена за незаконно строителство, което не може да е продължено.

"На това място е позволено да се строи до 9 етажа, но в момента са построени 19 и се очаква сградата да достигне до 34 етажа", коментира той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Уникално лесно свинско печено

Необходими продукти: Свинско филе – 900 грама Сланина – 150 грама Чесън – 10 скилидки Черен пипер на вкус Мащерка на вкус Босилек на вкус Паприка на вкус Риган на вкус Сол на вкус Слънчогледово олио – 200 мл Вода – 50 мл Червено вино – 200 мл Доматен сос […]