Манолов: Внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост не трябва да се бави

NetNews

В студиото на "Още от деня" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира, че забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост ще доведе до това България да не разполага с ресурса, с който да си помогне. Освен това в плана има стратегически цели, за които също няма ресурс, и те ще останат непостигнати.

Той изрази съгласието си с изпълнителния директор на Асоциация на индустриалния капитал в България Добрин Иванов, според когото от особена важност за българския бизнес е да бъде преработен този план и да бъде внесен в срок в Европейската комисия, така че първите средства по този план да бъдат получени в рамките на тази година. Освен това трябва да продължат антикризисните мерки и политики.

По думите на Манолов донякъде аргументите на вицепремиера Томислав Дончев за невнасянето на плана са убедителни, но ситуацията е екстремна и те са нелегитимни. Сроковете за представянето на този документ изтичат много скоро.

Председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че синдикатите също имат някои забележки към плана, но те не са драматични, и ще направят предложения за леки корекции, свързани с енергийната ефективност, адресирането на малко средства към човешкия капитал, които сега са крайно недостатъчни.

Противоепидемичните мерки също трябва да бъдат обмислени и да се внимава с тях, за да не се провали постигнатото.

Манолов посочи, че предложенията им ще бъдат внесени в Народното събрание и политиците ще трябва да се разберат и да вземат решения. Следващото правителство на Република България, което и да е то, е наложително да се ангажира с всичко това.

Държавата има нужда от успокояване и икономическо възстановяване, доколкото то е възможно в кратки срокове, и за това е нужно отговорно управление, заключи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха в куфар убита и разчленена русокоса красавица

Членове на бразилска банда убиха и разчлениха млада жена и скриха останките ѝ в куфар. На видео, запечатало зверството, се вижда как жестоките престъпници се усмихват, докато извършват престъплението, пише New York Post, цитиран от БЛИЦ. Жертвата им е 21-годишната Габриела Лима Сантана. Младата жена е обявена за изчезнала на […]