Марияна Николова: Писта „Стената“ посреща туристи от днес

NetNews

Писта „Стената“ на Витоша отново посреща туристи от днес, след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място. Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на разпространение на коронавируса.

Това съобщиха от Министерството на туризма.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, допълни вицепремиерът. По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, коментира министърът. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, посочи Емил Димитров, мениджър ски писти "Витоша ски". По думите му търсенето и толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той обясни още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко и очакват и в следващите дни да има още по-сериозен интерес.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първa снимкa на новия бус на Volkswagen

След като вчера Volkswagen показа как ще изглежда следващото поколение на пикапа Amarok, то днес е време да видим и как ще изглежда седмото поколение бусове на германската компания. Снимката, която може да видите над текста показва предницата на Т7 Multivan, който трябва да бъде представен през следващите месеци. Подобно […]