Мая Манолова: Всички знаят, че американците визират Борисов

NetNews

"Основната ни цел е доразграждане на корупционния мафиотски модел от управлението на България, защото е наивно да се мисли, че мутрите на всички нива във властта са си тръгнали". Това каза пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ", част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!". В следващия парламент ще бъде съставено правителство от партиите на промяната, очаква Манолова, която регистрира листите на коалицията за участие във вота.

Водачите на трите столични района остават същите – самата Манолова, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. По думите на Манолова 11 години еднолична власт не може да бъде прекратена за дни и процесът ще е дълъг: "Възстановяването на върховенството на правото ще се случи през истинска съдебна реформа", заяви тя.

Манолова коментира санкциите на САЩ срещу бизнесмена Васил Божков, който има 18 повдигнати обвинения от прокуратурата в България, за когото сама е заявявала, че се е срещала преди кампанията за местни избори в София, когато тя беше кандидат за кмет: "САЩ направиха това, което българските институции не направиха. … Едно от първите действия, които ще направим в следващия парламент, ще е да направим комисия, която да извади цялата истина за корумпираните лица и фирми и за корупционните схеми".

Лидерът на "Изправи се.БГ" заяви, че е обект на подслушване още от предизборната кметска кампания: "Целият офис на "Изправи се. БГ" е бил подслушван в течение на месеци. Имаме информация, че и сега има разработка срещу един от нашите активисти".

Мая Манолова беше категорична, че няма притеснения, че името ѝ може да излезе сред санкционираните лица: "Ако прочетете доклада, ще видите, че става дума за политически лидер, който е бил длъжностно лице. На това описание отговарят Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, но всички български граждани знаят, че американците визират Борисов".

Тя подчерта, че не е получавала финансиране от Божков: "Човекът, който трябва да се притеснява, е Борисов".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Столицата ни ще разполага със Стена на българските праведници, спасили евреи през войната

Мемориал „Стената на българските праведници" ще има в София вече. Той е посветен на 20-ината българи, удостоени със званието „Праведници на света“ от израелския институт Яд Вашем в знак на признателност за това, че са спасили евреи по време на Втората световна война. Мемориалът ще бъде в 134 СУ „Димчо […]