Международен анализатор завежда дело срещу шефа на ДАНС

NetNews

Бих искала да обявя публично, че тази седмица ще заведа дело в Апелативния съд срещу шефа на ДАНС, Димитър Георгиев, за отказа му на 19 март тази година да ми бъде предоставена информация по казуса ми в ДАНС. Димитър Георгиев отказа достъп до информация с аргумента, че информацията е строго засекретена във връзка с национална сигурност. Това пише в писмо до медиите международният анализатор Ивета Чернева. Вижте още какво пише в позицията Чернева:

"Как може анализаторската и медийната ми дейност като критик на американската външна политика да бъде заплаха за националната сигурност на България? Как може някой като мен да заплашва националната сигурност и защо случаят е строго засекретен? Българите трябва да разберат и каква е ролята на премиера Бойко Борисов в този международен случай.

Публично мога да заявя, че нямам криминално досие, не съм била арестувана, съдена или осъждана. Не членувам в криминални или подозрителни групи или организации. Нито имам бизнес в България или в чужбина, нито придобивам собственост. Не съм пътувала извън България вече две години, не съм посещавала чужди държави. Каква може да бъде причината казусът ми в ДАНС да бъде строго засекретен въз основа национална сигурност? Как и кого може да заплашвам, за да ме разследва ДАНС?

Всички искаме младите, успешни българи да се завръщат от чужбина, а не да бъдат разследвани и сплашвани. С действията си, ДАНС няма да успеят да ме накарат да си тръгна от България. Ако някой ще си ходи, Бойко Борисов, Гешев и шефът на ДАНС да си ходят. Аз никъде няма да ходя.

Шефът на ДАНС, Димитър Георгиев, има да дава обяснения на българското общество. Трябва да стане ясно на американските служби и на Блинкен-ефенди, че не могат да си поръчат или посочат когото си искат в България и да очакват ДАНС да им го сервира.

Като българи, ние сме свободни европейци. Сега ще докарам и европейските институции, и европейските граждани, за да видят какви ги вършат ДАНС и Димитър Георгиев в България.

С уважение,

Ивета Чернева,

Автор и международен анализатор"

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Деси Атанасова пусна СНИМКА на Бойко с внуците

Да са живи и здрави имениците! П.П. На съвестта на днешните узурпатори, чиито снимки дори няма да публикувам ще тежи непростимото, нечовешко и брутално насилие спрямо деца. Имайте страх от Бог! Това написа кандидат-депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова на личния си профил във Facebook по случай именния ден на премиера […]