Милен Михов, ВМРО: САЩ имат ключова цел на Балканите (ВИДЕО)

NetNews

Премиерът на РС Македония Зоран Заев връща програмите за изучаване на сръбски език и култура в училищата, премахнати през 2007 година от ВМРО-ДПМНЕ. Оттогава сръбския не се изучава като избираем предмет в РС Македония. Подготвя се и изграждането на сръбски културен център в Скопие. В Сърбия пък щяло да има културен център на Скопие.

Съобщението бе направено в рамките на поздравление към сръбската общност за празника „Свети Сава“. Последва остра реакция на вицепремиера Каракачанов . „Приятелю Заев, помогни ми да се сетя, кой засилва сръбското влияние в Македония?“ В отвореното си писмо Красимир Каракачанов посочва още: "Срещу COVID Ви изпратихме ваксина, но срещу Стокхолмски синдром няма открита ваксина, нито пък лекарство." Коментар в предаването „Брюксел 1“ на Милен Михов, депутат от ВМРО.

„Търсейки геополитическо сътрудничество и подкрепа от Белград, Скопие се стреми да повиши своята цена пред западните партньори и преди всичко пред САЩ. Ясно е, че Съединените щати имат ключова цел на Балканите да постигнат онзи исторически компромис с Белград за неговото интегриране в Евроатлантическите структури и преди всичко в ЕС. Това може да е някаква подобна игра, но е твърде далеч от реалистичните пътища и реалистичната процедура“, заяви депутатът от ВМРО.

Ще има ли натиск върху София за даване път на европреговорите на Скопие?

„Това не е в онзи стил, познат ни от историята или от спомените от Варшавския договор, от СИВ и реалния социализъм. Натискът ще бъде в двете посоки и мисля, че Скопие ще изпитва далеч по-голям натиск спрямо това, което ще бъде упражнено в България“, убеден е Милен Михов.

Той заяви, че има информация, „че се провеждат целенасочени полицейски действия срещу собствениците на автомобили с българска регистрация. В Република Северна Македония много хора управляват български автомобили, по-голямата част са български граждани, които имат български паспорти и лични карти, и съответно управляват тези автомобили като български граждани. Факт е обаче, че тези проверки, насочени срещу нарушения на законите за движение по пътищата или за преминали срокове за технически преглед, гражданска отговорност и т.н., са само оправдание. За обществото това е ясна демонстрация на сила, че не може да се търпи българско присъствие в този регион“, категоричен е Милен Михов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентството: Искаме пълно изсветляване на съмнителната сделка за автомобили на МВР

Президентската институция настоява за пълното изсветляване не само на тази съмнителна доставка на автомобили за МВР от правителството на Бойко Борисов, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо. Това се посочва в позиция на прессекретариата, цитирана […]