Мими Виткова: Злоупотребите при обществени поръчки на медицински изделия са колосални

NetNews

"50% от разходите за здравеопазването се плащат от пациентите. В Европа това е 15%. Докато търговията властва над медицината, нещата ще се задълбочават. В онези злополучни години, в които бях в Министерството, аз имах много сериозен проблем с Правителствена болница. Тя беше извадена от структурата на здравната система и поверена да бъде управлявана от главния секретар на Министерския съвет".

Това обясни бившият здравен министър Мими Виткова в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком. Медицинският надзор и НЗОК не функционират с онази строгост на закона, която те трябва да прилагат, добави тя.

Според нея при казуса с Правителствена болница става въпрос са организирана група, защото работата по документацията не може да бъде извършена от един човек

Тя добави, че частните болници все още не са вкарани в режима на обществени поръчки на медицински изделия, където злоупотребите са колосални.

„Зависимостта между пациента и лекаря – няма по-тежка човешка зависимост от тази“, категорична е тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниела Бобева за премиера: Когато не знаеш, не трябва да говориш

"Премиерът не е задължително да знае, но когато не знаеш, не трябва да говориш, за това че промяната в перспективата не означава, че рейтингът в същия. Това, че имаме подобрена перспектива е добра новина, но тази перспектива е поставена под няколко условия". Това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком […]