Минеков: За 30 години имаме една нещастна изложба в Лувъра

NetNews

Години наред воювах за промени в закона за културно наследство. Създаваме инициативна група за тези промени. Италия ще помогне, за да получим правилните съвети и помощ от страна на институти, от страна на юристи. Нека сравним това, което се случва в Италия и това, което се случва у нас. Това заяви проф. Велислав Минеков, който е на работно посещение в Рим заедно с президента Румен Радев.

Българските съкровища започваме да ги показваме още през 1974 година. Първата изложба е в САЩ, Вашингтон. Едва ли можете да си представите финансовия аспект от показването на тази изложба, коментира културният министър.

За съжаление през последните 30 години в подобен аспект не се е работило. Имаше само една нещастна изложба в Лувъра. Подобни изложби повече няма да се случват, освен ако не става дума за размяна или не печелим в името на културното наследство и музейно дело, категоричен е той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Представиха окончателния вариант на сертификата за ваксиниране

В Атина представиха окончателния вариант на електронния европейски сертификат за ваксинирани. Гърция предлага по-рано от началото на юли да започне използването му при пътуване, предаде БНР. Окончателният вариант на електронния сертификат за ваксинирани беше представен пред премиера Кириакос Мицотакис и заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той дава достъп на […]