Миролюба Бенатова със страшни разкрития за източване на пари в здравеопазването

NetNews

Бившата правителствена болница "Лозенец" е източила 400 хил. лева от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с отчитането на фалшиви хоспитализации, установи разследване на Миролюба Бенатова, излъчено в две части в предаването "Алтернативата" по ТV1.

''Отиват на профилактичен преглед хора от фирми. Впоследствие са отчетени с емболия на долните крайници и тромбоза на долните крайници, но не е за операция. Но тези хора са много млади. Здравната каса не обръща внимание как пристигат информации с еднаква диагноза, а може би няма и леглова база. В здравната каса не обърнали внимание'', разказа журналистката Миролюба Бенатова за източването на хиляди в болница ”Лозенец”, за което тя има разследване.

''Говорих с близо 40 души. Те ми казваха, че получили предложение от работодателя, който получил предложение от застрахователя, а той от болницата и си правят изследвания в болницата. И те казаха, че не са лежали в болница, а са били на профилактичен преглед'', обясни още тя.

''Повечето хора казаха, че не искат да си имат проблеми и не искат да се показват по телевизията. Едно-единствено младо момиче се съгласи и каза, че ще пусне и жалба в здравната каса'', каза още Бенатова.

От проверката се вадят 66 души, така че случаите да не са 100, а 38'', посочи тя фактите за източване на Правителствена болница.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕСПЧ: Русия незабавно да освободи Навални

Европейският съд по правата на човека постанови, че руските власти трябва да освободят незабавно от затвора опозиционния активист Алексей Навални, който бе осъден за нарушение на условна присъда. Руският правосъден министър Константин Чуйченко обяви, че постановлението на Европейския съд е безпрецедентно вмешателство в работата на руските съдилища и е неизпълнимо. […]