МИР призова всички партии да подадат колективен иск в съда за касиране на вота

NetNews

“Във връзка с подмяната на вота на българските граждани, масовите жалби от цялата страна и секциите извън страната, както и поради факта, че над 90% от протоколите са сгрешени и пренаписани с “верния” резултат, ПП МИР се обръща към всички партии, които са участвали в парламентарните избори и предлага да се заведе колективна жалба в Конституционния съд за касирането на изборите.” Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

"Това, което се случи, е покушение срещу демокрацията в България и сега е моментът всяка политическа партия да докаже с дела, а не само с думи, че е "за" провеждането на честни избори в страната. Сега е моментът, в който ще си проличи, кой реално защитава демокрацията в България. ПП МИР разполага с множество доказателства за масови манипулации с гласове, за липсващи в протоколите гласове, пуснати в дадената секция, и затова настояваме тези избори да бъдат касирани”, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Според него целият изборен резултат е подменен и написан наново, като припомни, че ПП МИР е предупредила, че хибридната система от машинно гласуване и хартиена бюлетина ще доведе до тотален хаос в изборния процес и ще превърне изборите в нелегитимни.

"Ние имаме много сигнали от наши представители по места, в това число и извън страната, като например от Виена и Бремен за масова подмяна на вота", коментира още председателят на ПП МИР.

Той беше категоричен, че ПП МИР ще предприеме всички законови действия, за да защити демокрацията в България и в нея да се проведат честни избори.

“Призовавам всички партии да се присъединят към нашето искане до Конституционния съд за касиране на изборите. Нека заедно да защитим българските граждани от подмяната на техния вот, която ГЕРБ и Информационно обслужване за пореден път заедно и координирано извършиха”, беше категоричен Симеон Славчев.

Той подчерта, че ПП МИР имат готовност и в следващите дни ще излязат на масов протест в триъгълника на властта срещу поредната подмяна на вота и подигравката, и гаврата с българските граждани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Киселова: Ако не се сформира правителство, през юли ни чакат нови избори

В Конституцията е предвидено, че в едномесечен срок след парламентарните избори трябва да бъде свикано ново Народно събрание. Другата седмица ще имаме пълен списък на избраните народни избраници. Едва след като бъде свикано първото заседание, може да започнат официалните преговори за съставяне на правителство, което очаквам да се случи докъм […]