Можеше ли да се предотврати катастрофата край Микре с 5 жертви

NetNews

"Четири жертви взе само в неделя път I-4 край Микре в зоната, известна като Отсечката на смъртта. Инцидентът е поредният на това място на пътя София – Варна и ясно показва, че взимането на мерки трябва да е в спешен порядък!", написаха в своя позиция от Европейския център за транспортни политики.

"Според първоначалната информация причина за трагичната катастрофа е неправилно изпреварване, нещо, което всъщност е често явление именно в тази зона, заедно с превишената скорост.

Припомняме, че в момента тече акция на "Пътна полиция" именно по отношение на превишената скорост и неправилното изпреварване. Затова се питаме дали можеше поне в нейните рамки контролът край Микре да бъде засилен. Както и дали по този начин инцидентът можеше да бъде предотвратен.

Всъщност сме убедени, че епизодичните акции няма да решат проблема в смъртоносната отсечка. Необходими са спешни мерки за превенция и контрол, включително оглед на пътните знаци, на настилката, почистване на растителността, евентуално увеличаване на камерите. Неведнъж ЕЦТП е подавал сигнали до властите за тези проблеми, но и досега реакция не е последвала", допълват от Европейския център за транспортни политики.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Гърция пускат след бърз тест, но опцията я няма в цифровата система

За нови облекчения от днес за туристите, влизащи в Гърция, съобщи БНТ. Здравните власти в страната обявиха, че през граничните пунктове ще се допускат да преминават и лица с отрицателен бърз антигенен тест. Резултатът от бързия тест обаче ще бъде признаван само, ако е качен в цифровия сертификат, одобрен от […]