Мустафа Карадайъ: Радев не ни е разбрал

NetNews

Президенти не сме канили на конференцията си. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадйъ в предаването "Годината" по Дарик радио. Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС не е поканила президента Румен Радев на своя форум.

Карадайъ коментира и приветствието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. "Тук доуточним, защото явно това е неразбиране от страна на г-н президента, защото той вижда само едната страна на нещата. Вижда г-н Ердоган като президента на Република Турция и той е такъв, но ние сме поканили четирите големи политически партии в Турция. Той е председател на една от партиите, ние като партия сме поканили партии. Нали ме разбирате", обясни Карадайъ.

Според него в публичното пространство едва ли не остава, че само един човек е поздравил. "Подбирайки един факт от общото, малко изкривявайки го на една страна се опитват ред хора да правят упражнения, внушения и да печелят някакъв дивидент. В различна форма, на нашата конференция присъстваха 5-те държави постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. Говоря за САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. В различа форма присъстваха. Освен това 14 посолства бяха регистрирани и наблюдаваха нашата конференция", коментира още Карадайъ.

По думите му друг факт, който за ДПС е огромна гордост, е , че конференцията им се е излъчвала в сайта на Либералния интернационал, в сайта на Европейската либерална партия и на Балканската либерална мрежа.

Карадайъ коментира и позицията на България за Северна Македония. Според него няма яснота за позицията ни в Европа и тя изглежда непоследователна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашфорд получава нов солиден договор от Ман Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд скоро може да получи предложение за нов договор. Младият англичанин има 12 гола за клуба през този сезон, като това е накарало ръководството на тима да се замисли за нова сделка, пише "Daily Star". Рашфорд започва да има и все по-голямо влияние върху представянето […]