Начало на имунизирането във Варна и Търговище

NetNews

Имунизирането срещу Covid-19 започва във Варна, като първата ваксина ще бъде поставена на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, заяви областният управител на Варненска област Стоян Пасев, предаде БНР.

"Първата ваксинация е на 28-и, тогава започват всички ваксинации във Варна. 28-и и 29-и са дадени като дни. В самите лечебни заяведения си имат манипулационнни, така че там са ваксинационните центрове. 975 са досите, които пристигнаха. Половината остават за Варна, другата половина се раздават за останалоте пет области в Североизточна България", заяви Пасев.

И в Търговище започва ваксинирането на лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от общо доставените 80 от ваксината. Останалите ще бъдат разпределени за Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, болницата в Омуртаг и Специализираната очна болница "Доктор Тасков" в Търговище.

Общо 585 души от петте общини на областта са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и медицински специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Нови дози от ваксината срещу Covid-19 в област Търговище се очакват да бъдат доставени в първите дни на новата 2021 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Във Велико Търново пристигат ваксините за пет области от Северна България

В Регионалната здравна инспекция във Велико Търново ще бъдат доставени ваксините срещу Covid-19 за медиците на първа линия за областите Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново, предаде БНР. Ваксините са за медиците, които работят в ковид отделенията, в спешните центрове, за личните лекари, фармацевтите и стоматолозите в петте области […]