Нетърпящите отлагане уринарни позиви сигнализират за проблем с простатата

NetNews

Шум от течаща вода или чакане пред заключена врата подсилват остро нуждата от уриниране при мъжете с увеличена простата като дори могат да изпуснат урина преди още да са стигнали до тоалетната.

Как се стига до тук? След 50 простатата започва с бавни темпове да нараства. Процесът е свъръзан със стареенето и протича индивидуално. Много от мъжете се чувстват в добра физическа форма и това, че възникват някои нарушения в уринирането, първоначално не ги притеснява и привикват към тях. С времето обаче те не отшумяват и все по-натрапчиво присъстват в ежедневието на мъжа. Характерните сигнали на уринирането за настъпило увеличаване на простатата са: отложен или затруднен старт, прекъсване и отново започване, изтъняване на струята и намаляване на параболата ѝ, зачестяване на позивите, включително и през нощта.

Как реагира мъжът? Усеща се перманентно напрегнат от очакването за следващ позив и избягва продължителните разходки. Детайлно обмисля маршрута си и се оглежда за наличие на тоалетна в близост. Намалява консумацията на напитки и течни храни извън дома.

Какво е решението? Консултация с уролог, който да диагностицира състоянието въз основа на група ехографски и лабораторни изследвания. В начален етап се предписва медикаментозна терапия. При задълбочаване на процеса, съчетан с тежки уринарни нарушения или поставен катетър, се налага оперативно лечение. В България мъжете имат възможност да се подложат както на стандартната ТУР-процедура, така и на лазерно изпаряване на жлезата. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД в четирите филиала в България и Сърбия работят с максимално усъвършенстваната лазерна система – ТУЛИУМ 200 ВАТА, притежаваща най-високи показатели за мощност и прецизност. Лазерната енергия бързо премахва ненужната тъкан без значение от обема ѝ, след което струята отново е без затруднения и непрекъсваща. Елиминира се задържането на остатъчна урина, нощните ставания намаляват, а мъжете с постоянен катетър се разделят с него.

През ЮНИ в Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА + трансректално ултразвуково сканиране.

ОЩЕ: резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за ЛЕЙЗЪР МЕД – София.

За допълнителна информация: тел. 02 4 760 760 моб. 089 952 11 01 www.lazermed.bg www.laparoscopia.bg

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България изчезва, и то съвсем не метафорично

През последните 30 години два милиона българи напуснаха родината. Над 617 села са без население или само с един жител. Ежедневно умират почти два пъти повече българи, отколкото се раждат. Няколко големи града са принудени да приютят хората, които търсят препитание, защото такова няма по родните им места. В резултат […]