Нешка Робева: Г-н Трифонов ще съжалява

NetNews

Меко казано ме тревожи това, което в последно време чувам и виждам. Оказва се, че ние наистина не можем да бъдем народ. Населяваме една географска ширина и това е. Всичките надежди на народа ни, че нещо ще се промени, че новите лица идват… Идват нови лица, но със стар манталитет и старо мислене. Чух обръщението на г-н Слави Трифонов към народа. Той казва: Вие ме познавате, и е убеден в това, което иска да направи. Но той не познава народа си. Този народ, който днес му ръкопляска, утре ще го накара да съжалява стократно, че се е заловил с нещо и не го е довел докрай. Това заяви пред Bulgaria ON AIR легендата в художествената гимнастика Нешка Робева. В скорошен пост във фейсбук тя призна, че не е гласувала на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

"Това ми е вторият път, в който не гласувам. Твърде сложно става едно гласуване. Да си преместваш регистрация, това трябва да се облекчи. Апатията, която обхваща народа ни, някак и мен ме притиска. Този предстоящ живот вече не е мой, той е на младите хора, които трябва да се усещат българи и удобно на своята земя. На президентските избори ще гласувам. В момента най-стабилно стои г-н Румен Радев", обясни Робева. По думите ѝ политиците ни се държат толкова фамилиарно и дори просташки, че губим усещането, че държавниците ще могат да ръководят държавата. Робева иска политиците ни да вдъхват доверие.

"Започнахме Прехода с твърде неподготвени хора и изведнъж всичко се зачеркна. Поставиха под един знаменател този, който е работил добре и този, който е злоупотребявал. Нямаше приемственост. Ние нямаме потомствени политици", категорична е най-добрата ни треньорка по художествена гимнастика. Робева сподели още, че е объркана след представения от Слави Трифонов проектокабинет. И отбеляза, че Николай Василев, чиято кандидатура за премиер набързо беше оттеглена от "Има такъв народ", е човек с опит в администрацията и управлението на държавата.

"Не може всеки, който е бил в управлението, да бъде сатанизиран. Така се подхожда и към ДПС. Зад тази партия също стоят избиратели. Кои сме ние, започваме всички други да ги изхвърляме, защото не гласуват за български партии. Защото не им вярват! Харесва ми министърът без портфейл. Трябва да се отдели специално внимание върху ромската общност. Впечатли ме наблягането на знанието на много езици. Да, трябва да знаят английски и задължително руски. Каквито и дипломи да представиш, тук въпросът е какъв е опитът", посочи Нешка Робева. Според нея Слави Трифонов е избързал с представянето на хората, които трябва да управляват държавата.

"Искам да видя мисълта за народа и държавата. Категорично не е уместно в момента да се дава път отново на неолиберализма – силният изяжда слабия. Битува мнение, че всеки може, ама е мързелив. Не е така. На едни природата е дала повече. Тези, на които не е дала, трябва да се подпомогнат да изживеят този живот", убедена е легендарната треньорка. На 12 декември Нешка Робева смята да чества с голям концерт 20-годишнината от създаването на нейната трупа. Това ще бъде и последният спектакъл.

"Искам да се сбогувам с публиката и да ѝ благодаря. Много ми се иска да го направим и ако няма специални мерки, ще го направим на 12 декември в Зала 1 на НДК. Иска ми се още да няма нови избори и да усетим, че нашите политици сядат на масата и мислят за държавата и народа", завърши Робева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕК представя докладите за върховенството на закона

Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на страните членки. Кореспондентът ни в Брюксел Ангелина Пискова припомня съдържанието на документа за страната ни от миналата година: В първия доклад по хоризонталния механизъм за България от септември 2020 година се подчертава, че собствеността на […]