Николай Хаджигенов обвини Цацаров и Цветанов в безконтролно подслушване

NetNews

Цветан Цветанов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров започнаха безконтролното подслушване. Това обяви съпредседателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ адвокат Николай Хаджигенов пред "Денят започва" по БНТ.

Хаджигенов открои, че служебният вътрешен министър дал много добра заявка за справяне с подслушванията. Зависи колко му стиска на Бойко Рашков, уточни той. Според него следите, които оставят СРС-тата, са на точно 4 места и те не могат да бъдат скрити. МВР има нужда от дълбока реформа, както и прокуратурата, подчерта Хаджигенов.

Според него, няма ръководство на МВР, което да не е полегнало на дадено правителство, както и няма главен прокурор, който също да не е полегнал на управляващите.

Нашите избиратели са доволни от нас и нарастват. Ние изпълнихме всяко едно от нещата, които казахме и обещахме, увери Хаджигенов и допълни, че Татяна Дончева правила пазарлъци с коалицията. Тя поискала всичко така, както го поискала от БСП, но коалицията не го приела.

Хаджигенов обаче не обещава безусловна подкрепа. Той е разочарован от старите политици, но е там, защото някои трябвало да направи трудните неща. Тази коалиция освен като орел, рак и щука, работила като швейцарски часовник и цъкала както трябва в 45-то Народно събрание, категоричен бе Хаджигенов.

Той посочи, че адски трудно се прави коалиция и да обясниш на хората, че има нещо по-важно от тяхното лично его и мечти е сложен процес, обясни Хаджигенов. Трябва да спрем кражбите в земеделието, спорта, енергетиката и икономиката. Това е нещо, което трябва да спрем, за да има бъдеще, отбеляза той.

За да върнем инвеститорите, трябва да им дадем правна сигурност, настоя Хаджигенов и допълни, че българският съд е нелош работещ съд. Съдът е сравнително добре работещ, но имаме нужда от фини настройки, за да имаме добър съд и справедливост, изтъкна Хаджигенов.

Николай Хаджигенов даде пример за премахване на настоящия състав на ВСС и главния прокурор Иван Гешев, като бъдат заменени от нови хора и нови правила. Според него за пипане на Конституцията не сме готови, но не се и налага към настоящия момент. Прокуратурата е тотален провал у нас и има за цел да крие управляващите и собствените си далавери, оцени адвокат Хаджигенов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цял автобус с българи, идващи от чужбина, е под карантина

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID- 19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени, съобщи Нова ТВ. „От месец фирмата превозвач […]