Нинова: Не разбирам защо отказаха за ваксините

NetNews

Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем в решението на Народното събрание, че ваксините срещу COVID-19 ще са доброволни и безплатни. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Не разбирам защо отказаха, след като здравният министър всеки ден повтаря, че ваксините ще се прилагат доброволно и ще са безплатни за всички, уточни Нинова.

По думите ѝ опозицията е настоявала пред парламента днес да се яви премиерът Бойко Борисов, защото той е най-информиран за преговорите с ЕС и доставките за ЕС на препарати за имунизация срещу коронавируса.

Лидерът на БСП е доброволец в COVID отделение в Окръжна болница в София. Обясни, че задълженията ѝ включват дезинфекция, почистване, носене на храна, преобличане на болните и изхвърляне на биологични отпадъци.

Физическата работа не е толкова тежка, но не мога да свикна със смъртта – умират хора, с които предния ден съм разговаряла, сподели Нинова.

Тя препоръча на тези, които твърдят, че работата ѝ в COVID отделение е популистки ход, да дойдат и те да помагат и да видят за какво става въпрос.

Относно предстоящите парламентарни избори лидерът на БСП смята, че нарочно се пускат „говорители“ да казват, че може да се отложат, за да се види как ще реагира обществото. Ние смятаме, че трябва да се проведат редовно – през март, обяви тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова: Къде са парите от повишената цена на водата?

Ще има пълна ревизия във ВиК-сектора, за да е ясно къде са отишли парите на хората след драстичното повишаване на цената на питейната вода. През 2021 г. в осем ВиК-дружества ще има увеличение на цената на водата. Най-много ще е в Разград и в София – по 6 %. Най-скъпа […]