Нинова: Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората

NetNews

"Във Варна проведохме редица срещи. Акцентът им беше обсъждането на нашия План за възстановяване на България след COVID кризата, както и платформата ни“. Това заяви пред журналисти във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя беше в града по време на обиколката ѝ в страната.

„Концентрирах разговорите ни върху една тема – икономиката, защото без възстановяване на икономиката няма да има нито възможност за социални политики, нито за реформа в здравеопазването. Икономиката е в основата и на растежа на България. Смятаме, че 2021 е година за възстановяване на икономиката. Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората”, посочи Нинова.

Тя даде за пример, че множеството малки и средни фирми чакат своята помощ още от първата вълна на COVID през април-май на миналата година и още не са я получили. Лидерът на българските социалисти отбеляза, че редица от малките и средни фирми са фалирали и затова безработицата е скочили до 400 000 нови безработни в края на миналата година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петър Касабов отново бе отличен като ''Треньор на годината''

На церемонията „Нощта на шампионите“ бяха отличени най-добрите треньори за 2020 година. Победител в класацията е Петър Касабов – треньор на националния тим по борба за жени. „Радвам се, че съм тук отново. Искам да благодаря на съпругата ми. Благодаря, че направи от един апартамент един дом, който ми дава […]