Новата сграда край яз. „Искър“ била ремонт

NetNews

Неизрядната, според район Панчарево, триетажна сграда край язовир "Искър" фигурира в кадастралната карта като производствен обект на един етаж. От Държавното ловно стопанство са я нанесли миналата година и твърдят, че новата сграда е законна, защото не е строеж, а ремонт, съобщи бТВ.

Там по-рано имало постройка със същата площ от 1341 кв метра. В нея поправяли горската техника и започнали ремонт, за който нямало нужда от разрешително. Това твърдят от държавното ловно стопанство и фирмата партньор, свързана с Румен Гайтански.

На архивни сателитни снимки в системата на „Гугъл Ърт“ обаче, от периода 2010-2020 г., не се вижда никаква постройка преди настоящата. Питаме за това зам.-шефа на стопанството инж. Петър Герзилов.

Нотариалният акт за всички имоти на ловното стопанство е от 2005 година. Той включва сграда със същата квадратура, но такава виждаме не на същото място, а на 4 километра от него, сочат сателитните снимки.

По инициатива на горските така наречената стара постройка на спорното място е нанесена в кадастъра едва в началото на миналата година, малко преди да видим новата сграда, вдигната до покрив – на тази сателитна снимка от юли месец.

Припомняме, че преди дни кметът на Район Панчарево е изпратил протокол, че обектът е незаконен към Дирекция „Общински строителен контрол“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Роженската обсерватория навършва 40 г.

Националната астрономическа обсерватория Рожен навършва 40 години от създаването си. Заради пандемията от COVID-19 обаче в момента посетители не се приемат, а празненствата се отлагат. „Ще отпразнуваме през септември или октомври, когато се надяваме, че тази пандемична ситуация ще отшуми до някаква степен. В момента си го честитим през виртуални […]