НФСБ: Борбата с хазарта – изпълнено

NetNews

До 2020 г. българите бяха жертва на непрекъсната и агресивна реклама на хазартни лотарии по bTV, "Нова телевизия" и редица сайтове. Хиляди сънародници губеха пенсиите, заплатите, имотите и дори живота си, попаднали в лапите на хазартната зависимост и на заложните къщи. Валери Симеонов поде лична битка с най-опасния човек на прехода – Васил Божков-Черепа и неговата хазартна империя, дължащи над 700 млн. лв. към бюджета, пишат от пресцентъра на партията.

През май 2018 г. депутатите от НФСБ внесоха промени в Закона за хазарта за ограничаване на масовата агресивна реклама. В Народното събрание обаче Законът бе умишлено забавен, като бе изпратен за съгласуване в Европейската комисия. Очаквано, медии, работодателски организации и спортни клубове се обявиха против промените на НФСБ, твърдят от партията на Симеонов.

През есента на 2018 г. Божков, използвайки майките на деца с увреждания, организира протести с искане за оставка на вицепремиера Симеонов. По команда националните телевизии разпалиха истерични кампании срещу него. По молба на премиера Борисов на 16 ноември 2018 г. Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер. Целта на Божков бе постигната, допълват от НФСБ.

На 16 януари 2020 г. обаче Симеонов и колегите му от НФСБ в парламента отново внесоха Закон за забрана на частните лотарийни игри. Законът бе приет окончателно на 7 февруари 2020 г. На 26 януари 2020 г. Васил Божков – Черепа избяга от страната, след като прокуратурата повдигна над 20 обвинения срещу него, в т.ч. за ръководене на организирана престъпна група, изнасилвания и убийства. Частните лотарии бяха забранени, а основният търговец на талончета за търкане – „Лафка“, затвори своите обекти в цялата страна, отбелязват от партията на Симеонов.

Днес държавната лотария финансира спорта, културата и държавния бюджет. В бюджета за тази година има два пъти повече пари за спортните клубове в сравнение с 2020 г. Това в сериозна степен се дължи на увеличените приходи на „Българския спортен тотализатор“ след ефективните промени в Закона за хазарта, гласувани по предложение на Валери Симеонов, Борис Ячев и депутати от НФСБ, завършват посланието си от политическата сила.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ситуацията с коронавируса в Бургас все още е сериозна

Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците поемат пациенти не само от града, но и от целия регион, както и от съседни области. Леглата в COVID отделенията в болниците в Бургас се заемат бързо, в момента се прави реорганизация, за да се открият нови легла за ковид […]