НФСБ и „Воля“ за протестиращите на АМ „Тракия“: Шепа озверели за власт анархисти!

NetNews

Новосформираната коалиция за предстоящите парламентарни избори в лицето на НФСБ и "Воля" осъди протестните действия на демонстрантите, блокирали движението по автомагистрала "Тракия" в съботния ден. От партиите на Валери Симеонов и Веселин Марешки определиха участниците като "шепа озверели за власт анархисти", които са нарушили правата на останалите граждани за свободно придвижване.

Ето и цялата им декларация, публикувана без редакторска намеса:

Стотици граждани ни информираха и потърсиха нашето съдействие за създал се днес хаос на автомагистрала „Тракия“, причинен от мераклии за власт, грубо погазили правата на пътуващите. Ето какво разказаха:

На 27 март в часовете между 11 и 14 ч. десетина коли блокираха автомагистрала „Тракия“ като се движеха със скорост 30-40 км в час. В резултат на това образуваха „тапа“ и километрична опашка от автомобили от София до тунел „Траянови врата“. Тези, които тероризираха гражданите бяха охранявани от цяла кохорта полицейски автомобили с включена сигнализация, които не позволяваха на никой от гражданите да изпревари развилнелите се нарушители.

По сигнали на потърпевши предизвикалите блокадата са професионалните улични протестиращи от „Системата ни убива“ и сподвижниците им – метежниците, които тормозеха София повече от половин година.

След запитване към МВР ни беше отговорено, че протестът е законен и заявен до 13 ч.

Той наистина продължи до 13 ч. Стигайки до тунела „Траянови врата“ мераклиите за власт предизвикаха още по-голям хаос на магистрала „Тракия“ като запушиха и другото платно в посока София. Всичко това – на фона на оглушителни клаксони и под одобрителните погледи на полицията.

Незаконната блокада създаде предпоставки за сериозни ПТП и невъзможност каквито и да било автомобили на Спешна помощ, Пожарна и Пътна помощ да преминат, тъй като беше запушена и аварийната лента.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ категорично се обявява срещу продължаващите прояви на анархия, маскирани като „протест“ и явно насърчавани от пасивността на изпълнителната власт и органите на МВР.

Настояваме за:

1. Наказателна отговорност за длъжностните лица, разрешили т.н протестно автошествие и публично информиране на обществеността кои са виновните за това безобразие.

2. Установяване и санкциониране на нарушителите, позволили си да лишат от законни права всички български граждани, които си плащат редовно данъците, спазват законите и очакват закрила от държавата.

3. Заявяваме, че един от първите законопроекти, които ще внесем в 45-ото Народно събрание ще бъде магистралите, главните пътища, кръстовища и централните площади да бъдат обявени за обекти на национална сигурност, на територията на които всякакви действия на самоуправство, блокиране на движението и създаване на предпоставки за ПТП, както и създаване на обществено напрежение да бъдат санкционирани.

Категорични сме – не може нечистоплътните мераци на шепа озверели за власт анархисти да нарушават конституционните права на българските граждани!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реал бие шута на Зидан след края на сезона?

Бъдещето на треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан остава несигурно. На този етап все още не е ясно дали той ще продължи да води "Белия балет" и през следващия сезон, твърди "AS". След неубедителното начало на сезона, напоследък Реал сериозно подобри представянето си и е в серия от 10 поредни […]