НФСБ: Подкрепа за малкия и среден бизнес – изпълнено

NetNews

В края на 2015 г. с промени в Закона, внесени от ВМРО, бе прието предложение за забрана за варене на домашна ракия в съдове над 500 литра, което съсипа основно малките дестилерии. НФСБ застана зад хилядите ощетени собственици на такива обекти. Започна дълга борба за отмяна на промените и връщане на стария закон. Това пишат от пресцентъра на партията.

През юли 2016 г. на протести излязоха от сдружението „Българска домашна ракия“ и структурите на НФСБ. В резултат на протестите, с активното съдействие на Валери Симеонов и Министерство на икономиката влизането в сила на Закона бе осуетено, допълват от формацията на Валери Симеонов.

Ето как продължава позицията на НФСБ:

През 2018 г. бе внесен лобистки закон, ощетяващ малките търговци на горива. На 4 юли 2018 г. те проведоха протест пред Министерски съвет, на който вицепремиерът Валери Симеонов държа реч и ги подкрепи категорично.

На 22 януари 2020 г. парламентът прие промени, с които малките търговци на горива и бензиностанции бяха спасени от фалит.

Подобен удар бе нанесен и на търговците, доставящи плодове и мляко в училищата и детските градини. Министърът на земеделието Румен Порожанов прокара Наредба, която осигури монопол на 2-3 големи фирми. Собствениците на тези фирми „случайно“ се оказаха съветници на министъра.

Вицепремиерът Валери Симеонов осуети влизането в сила на Наредбата, а през 2019 г. успя да прокара промени, гарантиращи пълното равноправие на всички участници в програмата „Плод и мляко“.

На 14 май 2019 г. министър Румен Порожанов бе отстранен от работа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5000 души отиват на рок концерт след тест за Covid-19 (СНИМКИ)

Властите в Барселона експериментират с разрешение за рок концерт с публика от 5000 души, които са преминали задължителен тест за Covid-19, съобщи Асошиейтед прес. Целта е да се изпробва ефективността при предотвратяване на разпространението на заразата на големи културни събития. Концертът в събота на испанската рок група "Love of Lesbian" […]