„Обединени патриоти“ са готови за избори на 28 март

NetNews

От управляващата коалиция "Обединени патриоти" са готови за избори на 28 март. От НФСБ обаче смятат, че вотът трябва да бъде съобразен с епидемичната обстановка и да бъде отложен с един месец. Пред БНР зам.-председателят на партията Борис Ячев посочи още:

"Може би едно отлагане напред във времето с един месец, това не е с цел да се остане още месец на власт в никакъв случай. Напротив. Колкото по-рано се отиде на избори, толкова по-сериозна готовност имаме, за да отчетем пред хората онова, което сме реализирали като мандат, но считам, че в края на април – началото на май вече втората вълна на епидемията да е в спад и най-после масовото ваксиниране да бъде в някакъв по-сериозен процент. Ние имаме готовност за участие в изборите, независимо кога са те".

От ВМРО също са готови за избори, но приветстваха решението на държавния глава да проведе консултации със здравните власти:

"Ние ще приемем която и дата да посочи президента, но приветстваме това, че след съответната обществена реакция той реши да се посъветва с експерти и наистина да поеме част от отговорността за провеждането на изборите. По-нормално е да има едно мотивирано решение, което да гарантира правото на избор на гражданите" – каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Волейболните ни национали успяха да се справят със Северна Македония

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Северна Македония с 3:1 гейма (23:25, 25:18, 25:22, 25:18) в контролна среща в зала „Христо Ботев“. Това бе трета проверка на тима ни от лагера за европейската квалификация, която започва следващата седмица в Израел. Това бе трети успех срещи този съперник, след като […]