Окончателно: Росенец не е „крайбрежна плажна ивица“

NetNews

Върховният административен съд остави в сила определението на Бургаския административен съд от 8 януари 2021 г. по административно дело № 46 от 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на Съда.

С него е отказано спиране на предварително изпълнение на заповед № 18 – 10703 от 5 ноември 2020 г. на началника на Служба „Геодезия, картография и кадастър“ в Бургас за изменение на кадастралната карта и регистри, както и вписване на ивицата на Росенец като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като “защитена”. Административно дело № 1779 от 2021 г. беше образувано във ВАС по частна жалба на „Стрейтлайн“ АД. „Изложените доводи в частната жалба касаят евентуални неудобства за оспорващото дружество при стопанисване на сградите, които не съставляват „значителни или трудно поправими вреди“ и не попадат в приложното поле на горецитираната разпоредба“, посочват върховните съдии. Освен това липсват доводи и доказателства за размера на евентуалните вреди, с оглед преценката за тяхната "значителност". Следва да се има предвид и характера на оспорената заповед, с която не се засягат пряко права и законни интереси на оспорващото дружество,тъй като изменението на кадастралната карта и кадастрални регистър е с констативно, а не с конститутивно действие. Поради тези обстоятелства се налага изводът за неоснователност на частната жалба.

Определението на ВАС е окончатено.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ефимова: Нямам време за секс по време на състезания

Известната руска състезателка по плуване Юлия Ефимова коментира въведените ограничения за спортистите по време на Олимпийските игри в Токио това лято. Трикратната олимпийска медалистка, шесткратна световна и седемкратна европейска шампионка не одобрява всички мерки, но счита, че по-добре да има Олимпиада с редица ограничения, отколкото спортният форум отново да бъде […]