Оправдаха Бенчо Бенчев по всички обвинения

NetNews

Оправдаха бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев по всички обвинения. Това стана ясно от решението на бургаския районен съд, предаде БНР.

Първоначално бургаската районна прокуратура поиска две години условно с три години изпитателен срок. Според обвинението, през август 2018-та година, на територията на Гърция и Турция Бенчо Бенчев е спомогнал на Димитър Желязков – Очите да избегне наказателно преследване. Осигурил е транспорт за придвижването му между двете държави и му е запазил стая в хотел.

По време на заседанието бяха представени и оръжията и боеприпасите, за които прокуратурата твърди, че са неправилно съхранявани в спалнята в дома му – три пистолета "Макаров", автомат "Калашников", пълнители и патрони. Разпитан беше и свидетелят Шабан Шабан, който потвърди, че той, заедно с Бенчо Бенчев и други хора са били в компанията на Митьо Очите в ресторант в Истанбул.

Защитата на обвиняемия пледира, че той е невинен и трябва да паднат обвиненията срещу него, поради липса на безспорни доказателства. Според адвоката на Бенчо Бенчев, при срещата в Гърция с Митьо Очите той не е знаел, че последният е обявен за общодържавно издирване.

Освен това преминавайки границата между Гърция и Турция са преминали безпрепятствено през граничния контрол.

По всички обвинения бургаският районен съд се произнесе невинен. А платената гаранция в размер на 50 000 лева ще му бъде върната. На излизане от съда Бенчо Бенчев заяви:

"Очаквах да има коректно решение съда и го получих. Аз знаех, че не съм направил нищо извън закона".

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана в седем дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гърция протестира: Не сме доволни от начина, по който Скопие изпълнява Преспанския договор!

Гърция призова премиера на Северна Македония да изпълни изцяло споразумението от Преспа за името на страната във всички контексти, включително международни спортни събития, предава БГНЕС. В. „Катимерини” съобщава, че Атина отлага планираната парламентарна ратификация през юли на три меморандума за сътрудничество, подписани между двете страни, до септември и може би […]