Отпаднаха задължителните маски на открито в Кюстендил, ефект няма

NetNews

Задължителното носене на маски на открито в Кюстендил отпада, след като областният кризисен щаб не взе решение за продължаване на мярката, въведена на 10 февруари, съобщи БНР.

Задължителното носене на маски де факто е отпаднало от 24 часа на 7 март, поясни говорителят на областната администрация Десислава Айдърова:

„Вече не са задължителни. Засега не е правен щаб. Автоматично си отпаднаха, след като не е подновено решението“.

Констатациите и на медиците са, че задължителното носене на маски на открито не е дало очаквания ефект. Заболеваемостта в града и района продължава да нараства – вече до 530 на 100 000.

Главният лекар на районната болница д-р Александър Величков

„Тези, които искат да носят, и сега ги носят, и от утре ще продължават да си ги носят. Тези, които и досега не ги носеха, каквото и да има, пак няма да ги носят“.

95 са положителните случаи с Ковид-19 през изминалите три дни – от 5-ти до 7 март, в Кюстендилска област. Само в община Кюстендил те са 57.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК реши кой има право на медийни пакети за кампанията

ЦИК публикува решението си за определяне на партиите, коалициите и инициативните комитети, които имат право да ползват медийни пакети по реда на чл. 178 от Изборния кодекс. На основание чл. 178 от Изборния кодекс, писмо с вх. № 04-27 от 02.03.2021 г. на Министерството на финансите, писмо от Министерството на […]