Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията

NetNews

Ще бъдат отпуснати над 3,7 млн. лв. за възстановяване на щетите след наводненията в Костинброд, Столична община, Лъки и Гоце Делчев. Това заяви министърът на МВР и председател на Националния щаб за защита при наводнения Христо Терзийски, цитиран от бТВ.

По думите му още днес е направена инспекция в гр. Лъки и е отправена заявка за укрепване на срутище край село Дряново. За него са предвидени 476 хил. лв. Пътят между селата Манастир и Крушево ще бъде ремонтиран за около 480 хил. лв.

В Община Гоце Делчев ще бъде изградена подпорна стена за укрепване на река Туфча. В Столична община спешно ще бъде почистено речното корито на река Искър за осигуряване на пропускателна способност в участъка под яз. „Панчарево“.

За Костинброд са отпуснати средства за три неотложни аварийни ремонта и едно възстановяване на водоскок.

Предстои окончателното решение за отпуснатите средства да бъде гласувано на среща на Министерския съвет. Останали кметства и общини също могат да подават заявления за държавно финансиране при щети от наводненията към Комисията за възстановяване и подпомагане.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разговори между Турция и Германия

Германският външен министър пристигна на изненадваща визита в Турция, съобщи Ди Велт. Поканата е дошла от турския първи дипломат Мевлют Чавушоглу. Двамата проведоха разговори. Съгласни са, че трябва да бъдат преодолени трудностите от миналата година. Хайко Маас обяви, че от следващата седмица започват разговорите между Турция и Гърция. Това е […]