„Отровното трио“ дава „последен шанс за съгласие“ на останалите партии

NetNews

От "Отровното трио" дават "последен шанс" на основните политически сили, които имат шанс да влязат в следващото Народно събрание, да създадат общ модел или съюз срещу едноличната власт в страната.

Ето какво пишат от политическата организация:

"Предлагаме една последна възможност за общо съгласие. Тя трябва да даде представа на българските граждани за бъдещите действия на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент. Предложенията, които очакваме публично да бъдат подкрепени, съдържат най-малките очаквания, заложени от протестите през 2020-а година и маркират естествения цивилизационен път на България. Точките по-долу нямат идеологически мотиви, а засягат основните на демокрацията и справедливостта в страната.

Последен шанс за съгласие:

1. Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.

2. Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.

3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

20 години затвор за мъж, съсякъл с брадва баща и син

Състав на Хасковския окръжен съд постанови присъда от 20 години затвор за мъж, убил баща и доведения му син, съобщиха от Съдебната палата. Признатият за виновен Живко Йорданов /56 г./ трябва да изтърпи наказанието при първоначален "строг" режим. Случаят е от 17 срещу 18 декември 2016 година в ивайловградското село […]