Пак спор: ГЕРБ и ИТН се скараха за мажоритарния избор

NetNews

Градусът на напрежението в пленарната зала се покачи. Над 9 часа продължиха разискванията по промените в Изборния кодекс, инициирани от Има такъв народ (ИТН). Бурен дебат се завихри около възможността за въвеждане на мажоритарен вот в два тура. Опонираха си ИТН и ГЕРБ-СДС.

Депутатите на Слави Трифонов предлагат мажоритарен вот да се приложи при следващите редовни парламентарни избори. ГЕРБ-СДС пък настояват това да стане още сега – на очакваните предсрочни парламентарни. Най-голямата партия в Народното събрание припомни, че "Шоуто на Слави" е инициирала референдума за въвеждане на мажоритарен избор на депутатите. Последваха и взаимни нападки между председателя на ИТН Тошко Йорданов и депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Главчев.

"Градусът на емоциите се вдигна твърде много. Мажоритарни избори няма да има, няма национално преброяване, няма райониране", настоя на свой ред Филип Станев от ИТН.

Според него със своето предложение ГЕРБ се опитват да саботират ИТН и да заложат "политически капан".

Маноил Манов от ГЕРБ-СДС пък опонира, че при ИТН има опит шоумени да се правят на политици.

В спора се включи и Делян Добрев.

"Няма нужда да се прави ново преброяване. 3 милиона души гласуваха на вашия референдум. Повече от 2 милиона искаха мажоритарна система. И вие казахте: Ето, българският народ иска, "лошите" депутати не искат. Единствено с референдума си правихте предизборната кампания. И от първия ден започнахте да шикалкавите и да се чудите как тая работа да не стане", заяви той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Треньорска сензация отхвърли възможността да поеме Тотнъм

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс реагира спокойно на информациите за интерес от страна на Тотнъм. В момента Шпорите са водени от бившия футболист Райън Мейсън, който пое нещата след уволнението на Жозе Моуриньо. "Тотнъм е прекрасен клуб, един от най-големите в цяла Великобритания, но в момента се намирам на място, […]