Палежите на коли в „Хиподрума“ – ежедневие, местни подозират хайка пиромани

NetNews

Три автомобила изгоряха в столичния квартал "Хиподрума". Предстои да се установи дали палежът е умишлен. От 2019 г. досега в квартала изпепелените коли са над 10. Според местните жители палежите са дело на група пиромани.

Огънят тръгва от автомобил на 15 години и обхваща другите два, паркирани до него. Според очевидци, пожарът е предизвикан умишлено от двама души. На място пристигнали пожарна и полиция, но колите изгорели много бързо. Една от колите е на Ива Петкова.

"Ние разчитахме абсолютно на него, аз съм самотна майка с две деца, карах си децата на детска градина с него. Баща ми ходеше на работа с него и просто деляхме един автомобил, защото нямаме никакви възможности да си закупим втори", сподели Ива.

Месеци по-рано – през юни същата година, пред същия блок други два автомобила също изгарят.

"Юни месец мисля, че беше. 2 коли ги запалиха точно пред входа. Пораженията видях на сутринта, бяха си изгорели колите тотално", каза Йордан Митрев, който също живее в кв. "Хиподрума".

Единият от изпепелените автомобили отново е на Ива. Този път служебният.

"Заради това загубих работата си, заради това ме уволниха, поне не ме подведоха под отговорност за автомобила, тъй като той беше вече застрахован – имаше си каско, имаше си гражданска, докато нашият автомобил имаше само гражданска отговорност", обясни Ива Петкова.

Ива смята, че палежите са умишлени, но не и насочени конкретно към нея, защото в този квартал те са се превърнали в ежедневие. Октомври 2019 година – общо 7 автомобила изгарят на две съседни улици. Според жителите му там обикаля хайка пиромани.

"Според мен, това са или някакви пиромани, или хора, които просто с това се занимават. Просто им доставя удоволствие да го правят", смята Ива.

От СДВР заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство, в хода на което ще се установи дали наистина става въпрос за умишлен палеж.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво вещае нумерологията за 2021 година

Почти краят на 2020 година е. Събитията от изминалата година, причинени от пандемията, оставиха малцина без последствия, както психически, така и физически. Какво обаче, показва нумерологията – наука, на която много хора се доверяват заради доказаните ѝ прогнози за бъдещи събития. С това ни запознава порталът Локално. Според нумерологията сборът […]