Пилот: Убийците са тези, които отпускат средства, не дават достатъчно

NetNews

„Тежки инциденти са се случвали и през изминалите години. Тогава обаче възникваше друга причина – например, техника в пилотирането. Тези 12 ч. и 50 минути сега са много малко, убийствено малко за летене”. Това заяви председателят на УС на фондация „Български ВВС” Спас Спасов коментира инцидента с пилота Валентин Терзиев, който загина при учение край Шабла.

„Сега убийците са тези, които отпускат средства. Които искат ние да сме нещо в тази авиация, но не го правят. Не дават достатъчно. Вината е нагоре – в тези, които не дадоха. Не визирам конкретно никого”, допълни Спасков.

По думите му сега персонална отговорност при лица на ниско ниво няма. Сигурен е, че машината е била изрядна.

„Няма стар самолет. Има годен или негоден за летене. Една крушка да не свети – има съответните специалисти, които проверяват всичко. Няма кой да си сложи главата в торбата”, категоричен е Спасов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да откриете комара в спалнята за секунда

Хващането на комар не винаги е лесно. Можете да чуете досадното жужене до главата, но щом включите светлината, за да го прогоните, комарът сякаш се изпарява във въздуха. За щастие, обикновено фенерче може да помогне. С този прост трик можете бързо да намерите насекомото и да се върнете в леглото. […]