Плащане на сметката към ЧЕЗ – до 14 дни след издаване на фактурата

NetNews

„Срокът на заплащане на сметките за ток на битовите клиенти на ЧЕЗ е 14 дни след издаване на фактурата, независимо че според действащите общи условия на компанията този срок е 10 дни. Ако плащането се забави, клиентът плаща лихва“. Това подчерта пред БНР Тодор Матев, директор на продажби на дребно в „ЧЕЗ Електро България“. По думите му в медийното пространство темата с този срок е била преекспонирана.

„В различни периоди този срок е удължаван по обществено значими причини“.

В случай че цяло семейство е под карантина и не може да плати сметката си на гише или по банков път, компанията предлага разсрочено плащане. То може да се заяви по телефон.

Електрозахранването може да бъде изключено на десетия ден след изтичането на 14-дневния срок, поясни Матев в предаването „12+3“.

„Ние информираме клиента, преди да пристъпим към тази крайна мярка“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоичков си спомни за Йохан Кройф

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отбеляза 5-годишнината от смъртта на бившия си наставник в Барселона – Йохан Кройф. Незабравимият холандец бе много близък с Камата. Стоичков качи няколко снимки на двамата в профила си в Инстаграм и добави емоционален коментар. “Времето отминава, но ти, тренер, винаги ще бъдеш в […]