Плевнелиев: Иван Костов даде икономиката на олигархията

NetNews

Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев допуска, че съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов не казва цялата истина за подготовката на акцията на плажа в бургаския парк "Росенец" през лятото на миналата година.

Плевнелиев предполага, че Христо Иванов е звънял в НСО в дните преди да се появи на плажа в "Росенец" с надуваема лодка с още един негов приятел и с камера. Плевнелиев уточни пред Dir.bg, цитиран от Епицентър, че той е дал на Христо Иванов път в политиката, който преди това е бил шеф на неправителствена организация. Сега обаче, неговата партия "Демократична България" е извършила най-голямото предателство, като е отказала на ГЕРБ да съставят правителство на проевропейските сили. „Всичко, което се случва днес в България, се базира на това, че у нас нямаше лустрация. Агентите на държавна сигурност доминират всичко в страната“, твърди Росен Плевнелиев. Той посочи Иван Костов като виновен. Плевнелиев се позова на разговори с президента от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов и председателя на 36-ото Народното събрание Александър Йорданов, които му споделили, че при управлението на кабинета "Костов" от 1997 до 2001 г, законът за лустрацията е бил готов, но лично министър-председателят се е разпоредил да няма лустрация. Според Росен Плевнелиев Иван Костов е дал икономиката на България в ръцете на олигархията, от където сега идва и задкулисието. Плевнелиев даде за пример програмата на СДС от 1997 г, в която се обещават на избирателите 36 милиарда долара приходи от предстоящата тогава приватизация. След това обаче са били събрани под 3 милиарда долара. Росен Плевнелиев е категоричен, че няма намерение да се кандидатира отново за президент, но смята, че президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат. Плевнелиев каза, че се е ангажирал да работи за това демократичните и европейско мислещите политици в България да извадят силна кандидатура, която да има по-големи шансове от Цецка Цачева срещу Румен Радев. Личното мнение на Плевнелиев е, че това може да бъде само Кристалина Георгиева. Въпреки това, той не изключи и възможността през октомври тази година да станем свидетели на "генералска битка" за президентството между Румен Радев и Бойко Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Грозев: Взривовете в Чехия са свързани с отравянето на трима българи

Има доказателства за причините и мотивите за взривовете в Чехия през 2014 г. – те са свързани с отравянето на трима български граждани през 2015 г, сред които е Емилиян Гебрев. Това обяви в „Мрежата“ на БНР разследващият журналист от Bellingcat Христо Грозев: "Това е опит на Русия да сплаши […]