Плевнелиев: Трифонов е зависим от Доган

NetNews

В интервю за БГНЕС бившият президент Росен Плевнелиев коментира избора за проектокабинет на Слави Трифонов.

"Когато една партия ултимативно налага на всички останали някакви имена, тук няма да коментирам личните им качества, по-важен е подходът. Подходът на Слави Трифонов е недемократичен. Трифонов е един стандартен популист, а популистите, както много пъти съм казвал, не са демократи. Популистът Трифонов налага собствената си воля, хора, виждания и приоритети, при положение, че народът не му е дал тази власт. Това е популизъм в действие“, каза Плевнелиев.

Зависимостта на Слави Трифонов от Ахмед Доган и ДПС е очевидна, подчерта бившият държавен глава и припомни:

„През годините Доган е давал интервюта единствено и само за Слави Трифонов. Моето влизане в политиката през 2009 г. се дължеше на желанието да се спре разпределението на порциите и баниците от Доган, което той оповести публично не къде да е, а в шоуто на Слави Трифонов. Никога няма да забравя как още тогава той и сценаристите му излъчваха сигнала „Браво“, „Ашколсун“ – ето това е силен лидер“.

Според бившия президент тази връзка продължава и до ден днешен.

„Погледнете как е създадена телевизията на Трифонов, кои са неговите спонсори. Как така стана, че за една седмица тя влезе при всички кабелни оператори в България, като че ли някой много мощно се намеси, за да се случи това нещо“, заяви бившият държавен глава.

„Проектът на Трифонов е инжинерингов, подобно на този на Бареков. Между тях няма разлика. Стана ми тъжно, когато видях колко агенти на ДС се юрнаха да се изявяват като говорители на „Има такъв народ“, как щели да бъдат първа политическа сила и как щели да оправят България. Защото това е поредният инжинерингов проект отново от онези, които са учели не къде да е, а в Москва как се правят подобен тип проекти“, каза Плевнелиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реал Мадрид и Милан договориха звездна контрола

Реал Мадрид и Милан се договориха да премерят сили в контрола това лято. Двата гранда ще се срещнат на 8 август на неутрален терен в австрийския град Клагенфурт. Това ще бъде втора проверка за "кралския клуб" по време на лятната подготвка. На 25 юли отборът на треньора Карло Анчелоти ще […]