Пловдивчани на протест срещу агресивен ресторантьор

NetNews

Насилие и хулиганство над мъж, който продава чорапи в пловдивския квартал „Капана”, възмути жителите на Пловдив, предаде NOVA.

Собственик на едно от заведенията в арт квартала е влязъл в пререкание с продавача. Ресторантьорът Ивайло Пенов пресрещнал момчето на име Митко. Не му дал да мине по улицата и му се скарал. След това отнел стоката му, хвърлил част от нея на земята, а друга изритал. Агресията продължила, като ударил момчето по главата. Това станало пред погледите на клиентите в рестонатите наблизо.

Случката породи лавина от коментари, като част от пловдивчани се готвят да протестират. Гражданите призовават към бойкот на кафенето и настояват извършителят да понесе отговорност за действието си. Протестиращите ще се съберат в 16 часа в събота. Някои от тях изразиха недоволството си още днес, като поставиха стари чорапи пред входа на заведението.

При протестиращите пристигна и самият Митко, който бе посрещнат от гражданите с аплодисменти. В знак на солидарност някои от тях си купиха от чорапите, които продава.

По случая се самосезира и прокуратурата. Проверката е образувана по два текста – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, и за хулиганство. От прокуратурата са установили самоличността на пострадалия и на извършителя на деянието, както и на очевидци. Проверката трябва да приключи в срок от 5 дни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветанов подкрепи машинното гласуване, гарантирало по-честни избори

"В Републиканци за България залагаме на сериозни хора, които имат идеята и са част от една кауза за реална промяна. Отчитаме факта, че в предходните избори за 45-ти парламент сроковете за учредяване на партията бяха много кратки. Предоверихме се на много хора, които смятахме, че ще бъдат част от тази […]