Политолог: ГЕРБ може да спечели изборите, а да не иска да управлява

NetNews

"Завършва един мандат, изпъстрен с конфронтации. Това, което излъчва ръководството на БСП влияе зле на кондицията на електората". Това сподели политологът от ТРЕНД Анастас Стефанов в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

По думите му губещ от пандемията би бил субекта на БСП, защото техните избиратели са основно над 65 г.

"При „Има такъв народ“ е достигнат електорален таван от ноември месец. Тактиката на мълчание не е сигурно дали е успешна или не", заяви политологът.

Според него липсата на налагането на нови сюжетни линии от „Демократична България“ ги е накарало да загубят част от инерцията.

Стефанов коментира, че разделението в Патриотичната коалиция отдавна се било случило, а ВМРО има най-голям шанс от тях да бъде парламентарно представена.

"Ако се получи по-фрагментиран парламент, съставянето на правителство ще бъде много трудна задача, особено както мнозинството са заявили, че не искат да влизат в коалиция", смята той.

"ГЕРБ може да спечели изборите, а да не иска да управлява", прогнозира Стефанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гьоков: Акцията на Бойко Борисов за ваксините е див популизъм и кризисен ПР

Не подлагам на съмнение и не оспорвам необходимостта от спешното придобиване на ваксини срещу COVID-19. Тази спешност обаче бе моментално осребрена от страна на правителството с послушната помощ на здравните власти. Правителството реши България, наред с останалите държави членки на ЕС, да стане донор в инициирания от Европейската комисия фонд […]