Политолог: Свръх мерките през пролетта създадоха усещането за лъжа в хората

NetNews

Определено можем да определим 2020 като година на нестабилност, на протести и на епидемия. Вероятно отиваме към година на избори и година на ваксинация, коментира в предаването „Тази сутрин“ политологът Васил Гарнизов.

„Бях изненадан, че около март – април, по различни социологически проучвания, 60- 65% от българите подкрепяха мерките на правителството. Дали те са били най-правилните и най-навременните спрямо заплахата е друг разговор. Имаше момент, в който се образува мнозинство в подкрепа на едно по-предпазливо човешко поведение“, отбеляза политологът.

Според него обаче свръх мерките са създали усещането за лъжа, за нещо неискрено и неправилно и това сега ще изиграе лоша шега с ваксините. По принцип много лесно късаме с доверието към политиците, коментира Васил Гарнизов.

„Много е късо пространството и много е тънка нишката на доверието, което нашите сънародници влагат в политици от различен калибър“, посочи той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха ски сезона в Боровец

В зимния курорт Боровец бе дадено началото на ски сезона. Заради недостатъчната снежна покривка ски зоната ще бъде отворена частично и с компромиси в качеството на пистите, като проблемните участъци са обозначени, а нощно каране няма да бъде разрешено. На пистите ще действат редица противоепидемични мерки – туристи и спортисти […]