Поптодорова: Слави отваря вратата за диалог

NetNews

С промяната, внесена от Слави Трифонов, се отваря вратата към диалог с другите парламентарни партии. Това заяви пред “Фокус” дългогодишният посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Думите ѝ са във връзка с новината за оттеглянето на номинацията на Николай Василев за премиер.

“След днешната новина не изключвам “Има такъв народ” да пристъпят към такива разговори, които да позволят публично прозрачно и защитимо договаряне на кабинет, който да има легитимна подкрепа, защото начинът по който той оповестява промяната включва и това, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. Това е ключовата фраза в изявлението му", казва Вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България.

"Диалогът за съставяне на кабинет ще е труден и може би мъчителен, но е нужен, за да не изпаднем в италианска въртележка на избори. За да определим дали управленския състав е подкрепящ политиката в дадена сфера или държава, то участниците в кабинета трябва да имат история на такива отношения и принос, но такива няма, освен при оттегления кандидат да премиер Николай Василев. Не мястото на обучение определя политиката”, казва дипломатът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министърът на туризма предприе действия за регламентиране на статута на хижите в България

Министърът на туризма Стела Балтова обсъди проблемите, свързани със стопанисването и управлението на планинските хижи, хижите хотели и заслоните в България с представители на Българския туристически съюз, съобщиха от ведомството. В срещата участваха експерти от министерствата на туризма и на правосъдието. Министър Балтова заяви, че през годините много неща са […]