Посланик Ангел Чолаков връчи акредитивните си писма на Ердоган

NetNews

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е приел днес новия извънреден и пълномощен посланик на България в Анкара Ангел Чолаков, който е връчил акредитивните си писма, съобщи Анадолската агенция.

Посланик Ангел Чолаков замени на този пост Надежда Нейнски, чийто мандат изтече в края на миналата година.

Ръководителят на дипломатическата мисия на България в турската столица е представил също на турския президент придружаващите го отговорни служители в българското посолство.

На състоялата се в президентския комплекс „Бештепе“ официална церемония са присъствали висши представители на турската администрация и служители от състава на дипломатическата мисия на Република България в Анкара, допълва агенция БГНЕС.

След церемонията по връчването на акредитивните писма, посланик Чолаков е обсъдил с турския президент Ердоган търговско-икономическото ни сътрудничество. По време на разговора е отбелязано, че двете страни имат традиционни приятелски отношения.

Също така е подчертан и съвместният принос за гарантиране на стабилността на Балканския полуостров, който се явява и модел за регионално сътрудничество.

Посланик Чолаков, който е бивш съветник на премиера Бойко Борисов, доскоро оглавяваше посолството ни във Франция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Гечев: Желязков и Борисов дължат отговори за летище "София"

Росен Желязков и Бойко Борисов дължат отговори на българския народ защо най-бедната нация в ЕС трябва да плаща сметките на чужди инвеститори и да пълни чекмеджета. Това каза проф. Румен Гечев от БСП по време на пресконференция в централата на партията относно сделката за летище "София". Той припомни още, че […]