По-високи глоби за неправилно паркиране във Велико Търново от днес

NetNews

От днес влизат в сила по-високи глоби за неправилно паркиране във Велико Търново, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново. За преместване на неправилно спрели автомобили с „паяк“ нарушителите вече плащат по 50 лева. Цената за освобождаване от скоба вече е 20 лв.

Новите санкции бяха приети с решение на Общински съвет – Велико Търново след настояване на Общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Мотивите за тях бяха увеличените разходи по репатриране на превозните средства.

Досега действащите цени за нарушителите бяха формирани въз основа на минималната работна заплата през 2014 година и не бяха актуализирани оттогава насам, припомнят още от "Фокус". От общинското предприятие аргументират увеличението и с това, че праговете на минималния осигурителен доход също са нараснали, както и цените за поддръжка и ремонт на автопарка на „Паркинги и гаражи”. Всичко това е наложило нови калкулации на разходите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Експерт каза какво ще се случи, ако Русия нападне източния фланг на НАТО

Военният анализатор Джон Росомандо е прогнозирал развитието на събитията в Европа – в случай на въоръжен конфликт между НАТО и Русия. Според неговите думи, ученията са показали уязвимостта на източния фланг на НАТО спрямо "руско навлизане", съобщава The ​​National Interest, предаде Блиц. По-специално, симулирана е ситуация, при която противникът от […]