По-строг контрол на изпитите за шофьори

NetNews

Нови две сгради от последно поколение технологии има вече столицата за провеждане на кандидат-шофьорските курсове в София. Те бяха открити вчера от служебния транспортен министър, съобщи БНТ.

Новите две сгради за провеждане на теоретични изпити пред ДАИ са изцяло дигитализирани, с увеличен капацитет и свеждане до минимум работата на изпитващия служител.

Няма да има смесване на потоците, условията са по-добри и за кандидатите, и за нашите служители, обясни пред БНТ Бойко Рановски, директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Опитите за манипулация и измами са ограничени до минимум, подчерта той.

Всеки явяващ се на изпит, преминава през метален детектор, след това се заснема, системата му определя място за изпит и генерира въпроси. Накрая системата определя и резултата, каза още Рановски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прецедент: ОбС - Ямбол отхвърли предложението на кмета Ревански обектите от общинския заем за 9 млн. лева да се включат в бюджета

На извънредна сесия вчера, ОбС - Ямбол отхвърли предложението на кмета Валентин Ревански обектите от общинския заем за 9 млн. лева да се включат в бюджета на общината. Сесията бе свикана в 17.30 часа при липса на всякаква публичност. При стартирането дори имаше проблем с онлайн излъчването ѝ, като в залата се чуха конспиративни теории, че това е направено умишлено, тъй като връзката се осъществява от кметската фирма "Оптинет". Единствената точка в дневния ред бе включване на обектите, които ще се финансират от общински заем за близо 9 000 000 в бюджета на общината за настоящата 2021 г. Предложението бе внесено от кмета Валентин Ревански с мотив „стартиране реализирането на проектите и започване на фактическото им изпълнение”.