Преброяването може да бъде отложено

NetNews

Министерески съвет ще може да промени датата на преброяването. То трябва да започне на 22 януари 2021г., но почти сигурно ще бъде отложено заради разпространението на коронавируса. Това предлагат депутати на ГЕРБ с промяна в Закона за преброяването.

Александър Ненков и Александър Иванов предлагат в Закона за преброяването да се запише, че Министерският съвет може да промени датите за начало и край на преброяването при извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. В сегашния текст на закона датите са точно определени – от 22 януари до 15 февруари 2021 г.

През 2021г. трябва да започне преброяване на населението и жилищния фонд във всички държав от ЕС. То трябва да започне в полунощ на 22 януари и да завърши в 20:00ч. на 15 февруари. Резултатите от него трябва да бъдат оповестени в доклад до 31 декември 2021. Няма и достатъчно преброители – за момента са се записали 20 678 души за преброители, а контрольори 5619. Необходими са минимум 23 082 преброители и 5946 контрольори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Днес са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа

Днес са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа. След изиграването им ще станат ясни имената на последните отбори, които ще намерят място на 1/16-финалите в турнира. Повечето участници на елиминациите вече са ясни, като остават само 6 свободни места. За следващата фаза вече се класираха Рома, Арсенал, Славия […]