Президентството: Няма нарушения в МВР по време на служебното правителство

NetNews

Администрацията на президента публикува опровержение на медийни публикации за предполагаема злоупотреба със служебно положение в МВР по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

От "Дондуков" 2 посочват, че разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от вътрешното ведомство на 22 февруари 2018 година, а не на 23 март 2017 година. Въпросният договор и анексът към него са публикувани на интернет-страницата на МВР.

От тях става ясно, че договорът е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителство, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов, посочват от „Дондуков“ 2 и прилагат текста на договора и анекса към него.

По-рано днес Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, съобщи, че е установила, че МВР е допуснало нарушение заради едностранна промяна на тръжни условия и вместо високопроходими автомобили е избрало да осигури автомобили от друг клас (SUV). Разследването на ОЛАФ е приключено с препоръка към Европейската комисия да възстанови 5 948 569 евро, а прокуратурата в България – да прецени дали има предпоставки за наказателно разследване за злоупотреба със служебно положение в полза на трето лице.

Ето какво отговориха от прессекретариата на държавния глава:

"В отговор на отправени въпроси към прессекретариата на държавния глава във връзка с публикация в интернет-платформата на вестник „24 часа“, в която се твърди, че „ОЛАФ заподозря в корупция Пламен Узунов“, изпращаме следното опровержение:

Направеното твърдение в статията на вестник „24 часа“ е груба манипулация на фактите. Разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала. Въпросният договор, както и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях става ясно, че този договор е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов."

От президентството приложиха още текста на самия договор, както и на анекса към него.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пълна блокада! Границите на Израел остават затворени още за седмица

Израел удължи срока на решението за затваряне на летище „Бен Гурион“ и на сухопътните граници на страната до 24.00 часа на 7 февруари 2021 г., съобщава пресцентърът на Министерството на външните работи. По информация на посолството ни в Тел Авив в този период няма да бъдат допускани пристигащи и заминаващи […]