Президентът връчва последния мандат за правителство на БСП

NetNews

Президентът Румен Радев връчва днес на последния проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "БСП за България", предаде БНР.

Социалистите вече обявиха, че ще върнат мандата веднага и няма да предлагат кабинет.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание. Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.

След официалния отказ на коалицията ГЕРБ-СДС да предлага правителством, миналата сряда партията на Слави Трифонов – "Има такъв народ" – получи и веднага върна на президента втория проучвателен мандат. Това ще направят днес и от "БСП за България" след като получат от президента третия и последен мандат за съставяне на правителство.

След 3 неуспешни опита 45-тото Народно събрание да излъчи редовно правителство, президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет. Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев ще проведе консултации за новия състав на ЦИК

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за сформирането на новия състав на Централната избирателна комисия, пердаде БНР. Със свой указ президентът определи правилата за провеждане на публичните консултации и процедурата за назначаване на 15-те членове на комисията. Четирима представители в изборния орган ще […]