Премиерът: С ДПС сме противници на изборите, но… (ВИДЕО)

NetNews

Премиерът Бойко Борисов продължава с инспекциите в Пиринско. В рамките на обиколката си из края той бе посрещнат с погача от местните хора в Дъбница.

Освен с пита, премиерът, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на регионалното развитие Николай Нанков получиха подарък от местните – пакетче боб, с който е известно селото.

В Дъбница премиерът се запозна с ремонта на местното училище, пише блиц.

Учителите се похвалиха с изцяло нова постройка за 228 хил. лв., финансирана от Министерство на образованието. "Имаме сега олимпиада по математика в една от стаите", уточни една от учителките и го покани да ги посети, а Борисов каза, че не иска да притеснява децата. Учениците обаче обявиха, че искат да му благодарят, защото много им харесват новите класни стаи и компютри.

Борисов видя и новите шкафчета и припомни, че са дадени близо 12 млн. лв. , за да има във всички училища в цяла България такива шкафчета с ключове, където децата да си оставят принадлежностите и да не се налага да ги носят на гръб.

Учителите отчетоха, че е много важно, че премиерът не дели районите и хората, а се прави еднакво за всички. "Когато имаш образование, никой не може да те излъже", отчете той, а учителите казаха, че Дъбница е пример за етническо разбирателство, като имат представители на цели 4 етноса.

"Имаме си всичко и сме благодарни на правителството, че не спира да мисли за нас. Сега се надяваме да ни помогнете и за това", помолиха учителките, а Борисов каза, че няма да ги остави. "Сега правим в Хаджидимово и после ще търсим пари и за вас", обеща той.

Преди това Борисов посети гимназия в село Брезница край Гоце Делчев, която скоро също е ремонтирана, с нови кабинети и нов салон, а Борисов поясни, че правят над 50 физкултурни салони в страната.

"Освен интернет и компютри, трябва да има и спорт", каза премиерът. Обеща на кмета да разгледа двата проекта за укрепване на реката, както и този за ремонт на детската градина.

В началото Борисов обърна внимание, че кметът е от ДПС, а директорът на училището е от ГЕРБ. "И после викат имало симбиоза. Гледай какво училище", каза премиерът.

Обеща да потърси пари за проектите и отново припомни, че с ДПС са противници на изборите, но когато става дума за образование, здраве и нуждите на хората, кабинетът работи еднакво и помага на всички.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът", написа след това премиерът във фейсбук.

Иначе директорът на гимназията поясни че от 2002 г. е в в системата на образованието и досега никога такива средства да са били отпускани за просветата.

Премиерът се спря и в центъра на селото където има джамия, но и църква. "Двете религии да са мост", каза Борисов и добави: "Сега може би някой си обясняват защо сторим толкова много църкви и манастири".

Поясни, че сторят и джамии и помагат на хората, което било най-важното, за да има съвместно съществуване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте очарователните сестри близначки на Енрике Иглесиас (СНИМКИ)

Младите красавици Кристина и Виктория са дъщери на прочутия испански певец Хулио Иглесиас и по-малките сестри на не по-малко известния му син Енрике. Момичетата са родени на 1 май 2001 г. и преди година смело щурмуваха модния Олимп. Което не е изненадващо предвид външния им вид. И наследствеността – в […]