Принудително евакуираха възрастен мъж с кокошките и прасето му

NetNews

Потоп заля Югозападна България. Къщи и земеделски площи са под вода и свлачища в Благоевградска област.

Възрастен мъж беше задържан, след като отказа да се евакуира от наводненото си стопанство след пороите в Югозападна България с мотива, че няма кой да се грижи за животните му. Наложи се полицаи и пожарникари с лодка да евакуират мъжа от квартал „Струмско“ в Благоевград заедно с кокошки, кози и едно прасе, съобщи бТВ.

Тежко е положението и на пътя към село долно Церово, който се превърна в река. На много места в Югозападна България бяха разрушени мостове. За 5 часа остана блокирано и движението към Гоце Делчев заради свлачище край село Господинци.

Трафикът беше възстановен малко след 19:00 ч., а преди това шофьорите бяха принудени да минават през Рибново, за да достигнат до Гоце Делчев.

Реките на юг увеличиха драстично нивата си. Струма излезе от коритото си, застраши вили и коли по поречието. На метри от магистрала „Струма“ вилите са потънали под вода. Изключително високо е и нивото на Места и обикновено маловодната река Канина край Гърмен.

Къщи в реката и плуващи коли – тази гледка събуди Благоевград. По чудо в засегнатите постройки не е имало хора.

В Хаджидимово са залети земеделски площи и къщи. Струма заля рафтинг база край Симитли. Рано сутринта реката се превръща в море.

„Контролирано изпускане на язовири, не може да се изпускат язовири и да преливат дигите, при положение, че два дена изпускат язовира и не се е вдигнала водата да прелее, значи контролираното изпускане някой го е изпускал“, казва Станимир Станимиров от Симитли.

Спасява се част от оборудването на бунгалата в лагера. Какви са щетите и какви ремонти се налагат, ще стане ясно след оттеглянето на водата и почистването на наносите.

В посока Гоце Делчев щетите са големи. Свлачище затвори главния път за часове.

„Калната маса и скалната е от порядъка на 600-700 кубика първоначално при оглед, ще се забави сигурно“, казва Иван Кунев, директор на ОПУ- Благоевград.

В Елешница стопани разчистват наводнените си домове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Pfizer обмисля да регистрира ваксината си срещу COVID-19 и в Русия

Американският фармацевтичен гигант "Пфайзер" (Pfizer) заяви във вторник, че обмисля подаване на заявление за регистрация и в Русия на ваксината срещу коронавирус, разработена съвместно с немската биотехнологична компания BioNTech. Според изявлението на компанията, тя продължава "да си сътрудничи с международните организации и правителства по света, които ще разпространяват кандидат-ваксината, за […]