Природният газ поскъпва с 12%

NetNews

Природният газ поскъпва с близо 12% от 1 август, предаде БНТ.

От Комисията за енергийно и водно регулиране са изчислили, че природният газ трябва да струва 55,84 лева за мегаватчас при досегашна цена от 49,94 лева.

Основната причина за поскъпването е увеличение на цените на международните пазари.

Не се очаква новата цена да доведе до оскъпяване на парното и топлата вода. Само преди месец цената на синьото гориво се увеличи с още над 10 на сто.

С това поскъпване, според анализатори, цената на природния газ в България ще подобри 75-месечен рекорд. Последният месец с по-високи стойности на газа са били в края на 2014 година, когато са били 64.86 лв./мВтч.

Така само в рамките на последната година цената на природния газ ще се е увеличила с над 150% – за сравнение природният газ през септември 2020 година струваше 22.46 лева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова от Бузлуджа: След четири години битки за политики, сме на прага да ги осъществим

„Преди 130 години тук, двадесетина основоположници, водени от Дядото, поставят началото на 130 години богата, съдържателна и трудна история на партията. Минали сме през всичко – през изпитания, през възходи и падения, през раздели и събирания, но винаги сме оставали. Защото това, което ни е събирало през тези години, е […]